fredag 5 mars 2010

Familjeläkare

Nu har familjen Björk äntligen skaffat sig en familjeläkare. Kan ju vara bra att ha när BabyBjörk kommer till världen.
Efter en snabb genomgång av vår sjukdomshistoria, som är lika med noll och en liten frågestund angående min graviditet samt genomgång av vaccinationsprogram för Babybjörk hade vi fått oss en familjeläkare, Dr Kathryn Swan.

Då Johan plågats av smärtor i foten när han springer fick han redan då genomgå första undersökningen. Rådet blev nya löparskor en gång om året och käka advil när det smärtar för att lindra inflamtioner som kunde uppstå. I fall i att det nu inte skulle hjälpa så fick han en remiss till att skaffa ett fotinlägg.
Kan ni tänka er, hon gav honom en remiss i fall advil inte skulle hjälpa, hon vänta inte till han hade så ont att det inte fanns någon annan utväg.
Wow vilket land, vilken läkare, de är verkligen effektiva i det här landet. Tänk om de kunde funka lika smärtfritt i Sweden, nej där ska du hemsk gärna dö innan du ens får en tid att träffa läkaren och om du nu har turen att få träffa en läkare ska du gärna ha dött två gånger innan de ens tar i dig eller skickar dig till en specialist.
Canada- Sverige 1-0

1 kommentar:

  1. Haha, men allt är inte guld som glimmar. De är VÄLDIGT snabba med att ge medicin här.
    Som om man har ont i halsen, i Sverige tar de ett test och fastslår på en gång om man har halsfluss eller inte. Här tar testen tydligen 2-3 dagar så de ger penicillin ifall att det är halsfluss...
    Nu har du ju en svensk make, men du ska se min make när han har en vanlig förkylning. Det köps hem sjutton olika medikament, hostmedicin, slemmedicin, halsmedicin, munmedicin. You name it, and he's got it.

    Så skillnad är det allt, men det är såklart bra att de är på alerten och att man inte "behöver vara frisk för att orka vara sjuk" som i Sverige :P

    SvaraRadera