måndag 22 mars 2010

Det där med napp!

En liten funderare eller kanske fråga till alla vänner som fått barn. Här över har vi fått lära oss att bebisar ska inte ha napp förrän ca 6 veckor efter de har lärt sig bemästra amningen, för att de inte ska bli förrvirrade. Det är ju som bekant två vitt skilda tekniker att suga på napp/ nappflaska och amma.
Så nu till min fundering/fråga.
Är det inget som diskuteras hemma i Sweden på föräldrakurserna eller som barnmorskan tar upp?

4 kommentarer:

 1. Jag skulle inte ge napp innan amningen kommit igång.

  Det tips jag fick i Sve med alla mina kids var att ge bebisen lillfingret att suga på, det blir lite mer samma sak tydligen..fråga mig inte hur.

  Ganska gulligt när de snuffar på fingret.

  När de somnar så släpper de greppet.

  Amning kan vara lite trixigt att få till och små små nykläckta bebbar sover ofta väldigt bra utan napp så mitt råd är att inte börja för tidigt.

  Sex veckor går dessutom rysligt snabbt när man har en liten första bebis.

  Lycka till och gör framförallt som ni själva vill..lyssna inte för mycket på andra.

  SvaraRadera
 2. du kanske har läst om detta i min blogg? om inte så: vi blev rådda att inte börja med napp förrän sonen kan amningen, eg samma med flaskan. han blev förvirrad ändå o det var jättejobbigt. nu har han napp, för annars mpste jag vara det.

  SvaraRadera
 3. Vi tänker försöka utan napp, vi får se hur det går :)
  Vore skönt att inte ha nappberoende barn. Jag tror att om de är mätta och belåtna, lagom varma och blöjbytta så finns det inte så stor anledning att gråta... Men man vet aldrig.
  Jag har som ovanstående klippt naglarna korta på lillfingret, och där får hon suga bäst hon vill när hon bara vill ha lite "comfort".

  SvaraRadera
 4. Min andra dotter (min forsta var 1 ar nar min andra foddes) blev i princip tvingad fran forsta dagen att ha napp (kunde inte sitta och amma dygnet runt med en ettaring hemma precis ;) och min ammning fungerade perfekt, inga problem alls och jag tror verkligen inte att bebisar blir forvirrade av att suga pa nappen. En del bebisar har mer sugbehov an andra sa jag tycker du ska se hur det gar.. om du valjer napp eller inte.. lycka till kram sara

  SvaraRadera