torsdag 4 februari 2010

Alla är vi inte lika... och bra är det


Efter att ha pratat med de andra blivande mammorna på föräldrakursen igår har jag insett att alla mammor vill inte vara hemma med sina barn så länge de bara kan. Dessa blivande mammorna kunde knappt tänka sig vara hemma mer än i 6 månader och då ska tilläggas att papporna i vissa fall inte ens har rätt att ta ut mer än 2 veckors föräldraledighet. Alltså ska deras små börja på förskolan innan de hunnit fylla 7 månader.
Jag vet inte om det är så här överlag i Canada eller det har att göra med vilken samhällsklass man tillhör. Men för denna Svenskan känns det väldigt främmande att lämna bort Babybjörk så tidigt.
Så visst har vi ett underbart system i Sverige där du kan vara hemma med ditt barn väääldigt länge, men vem säger att det är så att resten av världen avundas oss det?
Ingen på vår föräldrakurs kunde ju tänka sig stanna hemma i ett och ett halvt år med sin bebis.

Alla är vi inte lika och bra är det kanske!?

2 kommentarer:

 1. Tror nog att det många gånger beror på att de inte KAN vara mammalediga längre..då mister de jobbet.


  Här i CT är det svindyrt att ha barn på preschool.

  Tror dessutom att det är lite status att inte ha sina barn på preschool mer än 3 dagar per vecka...(fast de flesta har en nanny som är hemma med kidsen de andra två veckodagarna)

  Annorlunda..

  Alla mina barn var hemma med mig tills de fyllde 2 och det kändes kanon! Men det var ju i "föräldrapengs"-Sverige förstås..

  När jag berättat för mammorna här hur det funkar i Sverige låter de grymt avundsjuka till en början men sen när de tänker på att de skulle vara med sina barn 24/7 i två år, ja då försvinner leendet...haha..

  Men, man ska inte glömma bort att det ser lite annorlunda ut över huvudtaget i USA och Sverige (Canada är nog något trevligare mellanting tror jag eller?)

  Stanna hemma så länge det känns rätt för ER familj.

  Tjingeling!

  SvaraRadera
 2. Jag ska vara hemma tills de tvingar iväg mig till jobbet igen ;)

  SvaraRadera