måndag 11 januari 2010

Besök hos barnmorskan

Idag har vi varit på besök hos barnmorskan igen. Här i Canada besöker man barnmorskan var fjärde vecka från inskrivningen runt vecka 8 till vecka 30. Sedan är det varannan vecka som gäller fram till vecka 35. Så nu är det snart dax för nytt schema hos barnmorskan, och vi som precis vant oss vid att vara där var fjärde vecka.
Allt var bra även denna gången och BabyBjörk gjorde precis som sist när barnmorskan ville lyssna på hans hjärta, kicka till så hårt han bara kunde. Inte tänkte han acceptera att någon puttade på honom när han låg så skönt.

Har förstått att man hemma i Sweden knappt fått träffat sin barnmorska innan vecka 20. Vilket skulle ha gjort mig till ett totalt nervvrak om jag hade väntat barn hemma i vårt avlånga land. Det är kanske lite overkill att träffa sin barnmorska så ofta som vi gör men det känns tryggt att få lyssna på BabyBjörks hjärta, kolla blodtrycket, testa blodsockret och mäta magen var fjärde vecka och att få ventilera sin oro och få svar på sina frågor så ofta.
Jag gillar verkligen det här systemet, framför allt eftersom detta är vårt första barn och då är man nog extra orolig.

1 kommentar:

  1. Vi träffade bm v 7, v 12 och sedan skulle vi inte dit förrän v 24 (helt SJUKT jag instämmer), men det gick jag inte med på. v 16 var jag där igen och efter det gick vi var 4e v fram till v 30 ungefär. Efter det blev det varannan vecka, precis som hos er och nu fom v 38 ung så går vi varje vecka. Man FåR rträffa bm, men man kanske måste säga till om det. Jag tycker den där tiden mellan 12 och 24 är oresonligt lång. Jag håller med dig, man vill träffa bm oftare.

    SvaraRadera