torsdag 23 april 2009

Injicerad och klar...

Den obiligatoriska hälsokontrollen är avklarad med betyg "In good health" för oss båda. Nödvändiga vaccinationer för Kanada är lika med noll, det behövs ingenting extra utöver det man redan har som normal svensk. Men efter lite diskussioner med läkare så ordinerade han vaccin mot Hepatit A & B för CS. Det kommer ju förekomma att semestrarna "over there" går till Mexico eller Bahamas istället för Grekland, OCH då kan det vara viktigt att ha ett bra vaccin i kroppen. Jag (JB) är redan fullproppad med diverse vaccin, så jag trodde att jag skulle slippa en nål i armen. Ack så fel jag hade, det visade sig att det var läge att fylla på lite polio-vaccin i kroppen. Det var ju i skolan för en massa år sedan man fick den sist, och vaccinet i kroppen minskar ju med åren så en påfyllning var nödvändig. Men det var ju inte bara jag som åkte på en poliospruta, utan CS fick en dos i andra armen också. Hepatitvaccinet skall tas i 3 omgångar innan man har ett fullt skydd som varar i 20år. Spruta nr 2 skall tas om en månad, och spruta nummer 3 om ett halvår. Det passar ju bra eftersom vi planerar den första hemresan till jul...

Vårat boende är ute på annons och det finns ett par intresserade. Vi håller tummarna för att någon skall lägga ett bud på slottet. Bilen finns också på annons och förhoppningsvis är den såld inom någon vecka. Som tur är så har jag en väldigt schysst arbetskamrat som lånar ut en bil till oss från den dagen vi säljer vår bil till den dagen vi lämnar Sverige. det är några pusselbitar som skall falla på plats och förhoppningsvis är det inget svårt pussel vi har !

2 kommentarer:

  1. Och ont gjorde de där sprutorna osså! både under och efter jag fick dem, tur man döva smärtan med champagne på kvälle.=)

    SvaraRadera
  2. Måste ju säga hej nu när du varit och hälsat på hos mig.
    Ska bli spännande att följa med på ert äventyr!

    SvaraRadera