fredag 26 juni 2009

Allt flyter på...

Efter en lång flygning till Toronto så var det tull/immigration/arbetstillstånd som skulle fixas. Väl i tullen så frågar de ju alltid vad man skall göra i Kanada samt var man skall bo. Vi meddelade att vi skulle hit och jobba och redan hade en bostad här. Vi blev då skickade till "immigration". 50 meter bredvid tullen så fanns immigration. Här fick vi visa upp mitt arbetsintyg som jag hade fått från ABB. Efter diverse knapptryckningar på handläggarens dator så var våra arbetsintyg klara. 300 kanadesiska dollar (1 Kanadadollar = 7kr) kostade det för oss båda för att få detta intyg inhäftat i våra pass. Vi hade räknat med att det skulle ta ett par timmar, men vips så var det klart på 40min. Våra väskor låg sedan på bandet och väntade. Vi begav oss till Hertz och kvitterade ut en Chevrolet Impala-09 som vi skall ha i några veckor tills att tjänstebilen är klar. Vi klarade även av att ta oss till hotellet i Burlington utan GPS. Inte en enda felkörning...

Under gårdagen så var våra 2 "mission" att ordna bankkonton på RBC "Royal Bank of Canada" samt ett SIN "Social Insurance Number" (USA´s motsvarighet till Social Security Number). Inget av dessa var några problem att skaffa. Sen bar det av mot Burlington Towers där vi checkade in i en möblerad lägenhet. Här skall vi bo fram tills att våra möbler kommer fram till Burlington. De befinner sig på en båt på atlanten för tillfället. Enligt planeringen skall möblerna ankomma till Toronto 9:e Juli. Vi håller tummarna för att det lyckas.

Idag skall vi få nycklarna till vårat hus, inte för att vi kan bo där ännu, men vi kan ju åka dit och titta igen. Vi måste även anmäla inflytt till :
- Burlington Hydro (el & vatten)
- Union Gas (gas för öppna spisen)
- Reliance Home Comfort (Hyra av varmvattenberedare)
- Cogeco Cable (tv, internet & telefon)

Under dagen skall det även inhandlas en GPS på Best Buy, det kan ju alltid vara bra att ha och det blir nog en Tom Tom GO 930 som inkluderar även Europeiska kartor, och det är sällsynt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar