tisdag 29 juni 2010

Ännu ett besök hos doktorn.

Idag var det dax för tvåmånaders kontrollen hos doktorn med tillhörande vaccinationer. De sist nämnda var inte uppskattat av någon av oss, framförallt inte av Wille som väldigt tydligt berätta vad han tyckte. Men det gick över ganska fort efter han fått nappen och tryckt in huvudet i min armhåla.
Vägning och mätning gick betydligt bättre, 5380 gram tung och 60 cm lång har vår lilla kille hunnit bli på bara 9 veckor. Han växer så det knakar, plus 2206 gram sen födsel och 6 cm längre.

fredag 25 juni 2010

Idag har vi bott 1 år i Canada

Så fort det har gått och så mycket som har hänt, nu ser vi fram emot ännu ett spännande år.

onsdag 23 juni 2010

5.0 på richterskalan

Idag vid 13.41 skakade huset i tio sekunder. Det var första gången vi känt en jordbävning. Nu väntar vi bara in årets första tornado så är alla väderfenomen avklarade för i år.

Wille!




måndag 21 juni 2010

Örondoktorn

Idag klockan 9.00 hade Wille tid hos örondoktorn för ett hörseltest som skulle ta 5 minuter, det tog 1 timme och 40 minuter. Han gillade inte de instrument de stoppade i hans öron och vaknade direkt, vilket gjorde testet betydligt svårare att utföra. Vi försökte med nappen, mat och diverse trick för att hålla honom lugn men inget funka. Så vi fick snällt lämna undersökningsrummet för att försöka få honom att somna om. Efter 40 minuter i väntrummet och många vändor i korridoren med vagnen somna han till slut och testet kunde utföras. Wille klarade testet med mycket väl godkänt. Men eftersom min mor är döv på ett öra kommer de ha honom under uppsikt och göra samma hörseltest igen om två månader och sedan när han är 8 månader, 12 månader och 18 månader igen.

Vi har en liten överenskommelse i familjen att alla besök hos läkare ska belönas på ett eller annat sätt. Och eftersom han kämpade tappert och fick så bra resultat vankas det en runda till leksaksaffären för Wille idag.

söndag 20 juni 2010

Olidligt varmt!

Det går inte att vara ute, tempen är en bra bit över 30 grader och noll vind. Tur vi har AC i huset.

fredag 18 juni 2010

Farfar & Farmor

Idag får Wille träffa sin farfar och farmor för första gången. De anländer ikväll för att spendera två härliga veckor med oss. Fast egentligen är det nog bara Wille som lockar denna gången, oss har de ju träffat förr..=)

torsdag 17 juni 2010

Sömnlösa nätter

Samma dag som jag blev mamma fick jag på något skumt sätt superhörsel. Minsta lilla ljud som kommer från Wille får mig att vakna, ibland räcker det att han snurra lite på sig i sin säng så är jag klarvaken. Det börjar faktisk bli ganska jobbigt för jag sover max en timme i sträck på nätterna, då det alltid kommer ljud från vår lillkille. Antingen suger han på fingrarna, snarkar, flaxar med armar och ben eller bara ger i från sig ljud när han drömmer.
Johan däremot kan sova igenom allt det där, det är inte förrän Wille skriker som han vaknar. Men det händer inte ofta då min superhörsel redan fem minuter innan märkt att Wille håller på att vakna.
Väldigt högt på min önskelistan just nu är att få sova mer än en timme i sträck, så som resten av familjen gör.

måndag 14 juni 2010

Saknar era bloggar

Jag har knappt tid för något annat än Wille och hemmet. Det finns väldigt lite tid för att blogga, inte heller hittar jag tid att läsa alla bloggar jag brukade göra. Har jag tur kan jag gå in och läsa era bloggar två gånger i veckan. Så jag missar massa trevliga inlägg, eller i alla fall känns det som jag gör det. Jag kan ju inte kommentera era inlägg fem dagar senare, eller kan man det?
Jag saknar mitt bloggande och era bloggar, så det får bli att schemalägga bloggtid när Wille gått och lagt sig för natten.

tisdag 8 juni 2010

True blood

Äntligen har min dvd med första säsongen av True blood kommit. Har alltid varit nyfiken på den serien och när de äntligen börjar sända den i Sweden då flyttade vi och inte vill jag börja följa en serie mitt i säsong två. Så nu ska jag äntligen få se vad alla pratar om. Dvd box nummer två sparar vi till hösten om jag nu skulle fastna för Skarsgård och Moyer.


måndag 7 juni 2010

Wille gillar inte mjölk...

Wille har fått massor av eksem i ansiktet som bara blivit värre och värre, och igår på sjukhuset fick vi veta att dessa eksem förmodligen beror på mitt intag av mejeriprodukter. Så nu är det slut med mjölk, ost och glass för min del. Nu håller vi tummarna för att hans eksem ska försvinna inom de närmaste veckorna.

onsdag 2 juni 2010

Barnmorskan, lillkillen & Fragglar.

Idag var Wille på sin sista kontroll hos barnmorskan innan familjeläkaren tar över. Lillkillen väger nu 4340 och mäter 58,5 cm från topp till tå. Starkt jobbat på bara fem veckor tyckte barnmorskan. När man varit så duktig hos barnmorskan som Wille har varit så är man helt klart värd en present eller två. Eftersom Wille ännu är för liten för att välja så fick jag bestämma.